Satupäivä 18.10.2011

Satupäivää juhlitaan jo neljättä kertaa, tänä vuonna Sadun nimipäivänä tiistaina 18.10.2011. Tervetuloa mukaan kaikki keijujen, peikkojen, haltioiden, jättiläisten, lohikäärmeiden, prinsessojen, prinssien ja varsinkin sammakoiden ystävät!

 
Tavoitteena on luoda lapsille, nuorille ja aikuisille yhteinen elämys keskellä arjen kiireitä. Tänä vuonna Satupäivää vietetään teemalla ”Satu on silta”. Tällä haluamme korostaa satua siltana sukupolvien ja kulttuurien välillä, sekä siltana omaan itseen, rauhoittumisen ja kuuntelemisen äärelle.

Saduilla, lastenkirjallisuudella ja kuvituksella on valtava merkitys lapsen kielen kehitykselle, mielikuvituksen mahdollisuuksien käsittämiselle ja taiteen vastaanottamisen oppimiselle. Sadut ovat ehtymätön, yhteinen aarreaitta ja satujen avulla voi kokeilla vapaasti ja turvallisesti vaihtoehtoja erilaisissa ristiriitatilanteissa. Laadukas lastenkirjallisuus antaa mahdollisuuksia myös vaikeiden kysymysten, kuten kuoleman, eron tai kiusaamisen käsittelyyn. Puhumattakaan siitä riemusta, mitä yhdessä koettu, hieno tarina synnyttää.

 

Siispä tänään ollaan luettu satuja aamulla,ennen lounasta, päiväunille mennessä, sekä päiväunien jälkeen. Välillä on päiviä ettei lueta kuin päikkärisatu, välillä taas luetaan enemmän. Ihan senkin mukaan miten lapset jaksaa kuunnella. Tänään pötköteltiin patjoilla ja kuunneltiin. Siksikin kai malttoivat rauhoittua. Kuvia en malttanut ruveta räpsimään


Kävi myös Ilari poika tutustumassa. Mukava saada isompi hoitolapsi Jesselle kaveriksi. Kovasti jo odottaa uutta leikkikaveria. Pienet ovat jo kavereita keskenään..jännästi seuraavat toinen toistaan, ja vaikkei tuon ikäisellä yhteistä leikkiä ole, niin leikkivät lähekkäin omiaan.
Tänään piti olla pieni yllätys, mutta siirtyi toiseen päivään...
loppuviikkoon